Edge Petroleum valgte Hermetikken

Sognes og Tønnesen

Ojeveteranene Walter Sognnes og Bjørn Inge Tønnessen starter Edge Petroleum og etablerer seg i Hermetikken.

De to har jobbet med planene om nyetableringen siden i fjor sommer, nå er de i mål. Og det samme er de med lokaliseringen av kontor.

Odd-Are Njå.

– Det er klart det er en fjær i hatten for oss at de valgte Hermetikken. Dette er en leietaker som er med på å styrke profilen vår. Niels Juels gate 50 er allerede blitt en attraktiv kontoradresse, sier senior prosjektutvikler Odd-Are Njå i Base Property.

Amerikansk fond i ryggen
Ifølge Dagens Næringsliv (krever innlogging) har Edge Petroleum det amerikanske fondet Elliott i ryggen. Elliott har forpliktet seg å investere 500 millioner dollar, rundt 4,2 milliarder kroner i det nye selskapet.

Edge Petroleum vil være en partner – og ikke søke om operatørskap. Det nye selskapet får kontor både i Stavanger og Oslo og tar sikte på å bygge opp en stab på mellom 25 og 30 ansatte.

– Rene letemodeller funker ikke lenger. Hovedsatsingen vår blir å kjøpe andeler i felt som er på vei til eller under utbygging, sier Bjørn Inge Tønnessen til DN.

Nordsjøen og Norskehavet
De to tror på utbyggingsprosjekter knyttet til eksisterende felt eller nye felt som ligger nær infrastruktur. Både olje og gass er interessant. Områdene det skal satses på er grunne havdyp i Nordsjøen og Norskehavet, der reservoaret ikke er for komplisert. Det reduserer investeringsbehovet.

– Vi tror det er mange andeler som er for salg. Mange selskaper har ikke tilgjengelig kapital til å være med på planlagte utbygginger. De har kniven på strupen, sier Sognnes til DN.

Har tro på Edge
I vinter ble det kjent at Elliott har etablert et to milliarder kroner stort fond sammen med investoren Kristian Siem for å restrukturere norsk forsyningsskipsbransje. Elliott har vært investor i en rekke oljeselskaper og oljeserviceselskaper internasjonalt.

«Vi har valgt å støtte en ledergruppe som vi tror er best egnet til å dra nytte av de attraktive mulighetene vi ser i Norge. Gruppens medlemmer har omfattende erfaring fra oljeindustrien og har gjentatte ganger vist at de vet hvordan man lykkes med å utvikle oppstartsselskaper på den norske kontinentalsokkelen», heter det i en melding fra selskapet.