Boligsalget i Stavanger på vei opp

Illustrasjonsbilde

Det ble solgt 199 boliger i Stavanger i november, 12,4 prosent flere enn i tilsvarende måned i fjor.

Men boligprisene fortsetter å synke, med 0,5 prosent i november. Hittil i 2016 er det solgt 10,3 prosent færre boliger i Stavanger enn i samme periode i 2015.

Boligprisene i Stavanger har hatt en svakere utvikling enn landet under ett, som viste en oppgang på 0,1 prosent sist måned.

– Boligmarkedet i november har hatt høy aktivitet over det meste av landet. I byer som Stavanger og Trondheim er det solgt vesentlig flere boliger enn på samme tid i fjor, mens det har vært litt færre salg i Oslo. Nedgangen i hovedstaden skyldes primært det lave antall boliger for salg, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

Kortere salgstid
Dreyer sier til Aftenbladet at det har vært et trendskifte i boligmarkedet i Stavanger.

– Tidligere var prisene på vei ned, men nå flater det ut. Det viser flere indikatorer: Tilbudssiden er vesentlig styrket med flere boliger for salg enn i fjor, salgstiden går sterkt ned og boligsalget øker, sier han.

2015-08-13_odd_are_portrett_sv

18 solgt i Bjergsted
Denne trenden bekreftes av prosjektleder Odd-Are Njå i Base Property.

– Det er gledelig å se at Aftenbladet registrerer at boligsalget er på vei oppover. Vi kan bekrefte at dette merkes også hos oss. Vi har nå på relativt kort tid solgt 18 leiligheter i Bjergsted Trio, sier Njå.

Ved utgangen av måneden var det 469 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 49,2 prosent færre enn for ett år siden.

3 mill. i snitt
Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 64 dager. Det er vesentlig tregere enn resten av landet, som hadde 36 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå 3.045.000 kroner.